Ecuador fővárosa az amerikai kontinens legnagyobb és legtisztábban megmaradt történelmi központjával büszkélkedhet. Az európai és belföldi építészeti stílusok összhangjának keveréke...

A XVI. századi spanyol hódítók alapították egy ókori Inka város helyén.  Ecuador fővárosa az amerikai kontinens legnagyobb és legtisztábban megmaradt történelmi központjával büszkélkedhet. Az európai és belföldi építészeti stílusok összhangjának keveréke jellemzi a várost, tucatnyi templom, múzeum és gyarmati kastély övezi a macskaköves utcákat. Quito városában számos modern látnivaló található, beleértve az éjszakai klubokat, trendi éttermeket és butikokat. Quito számos parkja és piaca festői környezetet biztosít, amely igazán pihentető egy idelátogatás során!

 

 

Voto Nacional Bazilika (Basilica del Voto Nacional)  

A neo-gótikus építészet legjelentősebb alkotásának számít Ecuador legnagyobb bazilikája, amelyet mindenképpen érdemes megtekinteni! A párizsi Notre-Dame stílusában épült székesegyház építése 1887-ben kezdődött el.  A hagyományos vízköpők helyett ecuadori állatok pl. majmok, iguánák, teknősök és pumák díszítik az épületet. A belső terek kiemelkedő jellemzői közé tartozik a mozaik padló és egy Szűz Mária Oltár, amely az oldalsó kápolnában kapott helyet. Ha valaki a hosszú lépcsőkön felmegy a fő torony tetejére, Quito városának és a vulkanikus hegyeknek a panorámáját csodálhatja meg. 

Carolina-park (Parque La Carolina)  

A Quito kikapcsolódási és szabadidős helyszínének számít a Carolina-park, amely népszerű a turisták és a helyiek körében is. A város üzleti negyedében található ez a hatalmas földterület, amely az 1940-es években farmból vált parkká. A futópályák, a kerékpárutak, a kosárlabdapályák és a futballpályák rengeteg lehetőséget kínálnak a szabadidős tevékenységekhez. A több kisszigettel rendelkező mesterséges tó kellemes sétákat tesz lehetővé az idelátogatóknak, ahol kajakok is rendelkezésre állnak. A Carolina-park a Jardin Botanikus kertnek is otthont ad, ahol Ecuador változatos ökoszisztémájának növényei is megtalálhatóak. A nagy orchida-kertben több, mint 1200 fajta trópusi virág tekinthető meg.  

Foch-tér  

Azoknak, akik Quito városának éjszakai életére vágynak, érdemes ellátogatniuk a Foch-térre. Több tucat bár, éjszakai klub és étterem található közvetlenül a tér közelében. Kiváló helyszínnek számít a helyiekkel való találkozáshoz, hiszen csütörtöktől szombatig itt szoktak a fiatalok gyülekezni, mielőtt szórakozni indulnak.  Az árak magasabbak a környéken, mint Quito más megfizethetőbb területein, de a számos szórakozási lehetőség miatt megéri. Az élő zenétől a karaoke-ig, a táncig mindenki számára nyújt valamit. A Foch-téren találhatók Quito legjobb tapas bárjai, pizzériái és előkelő éttermei is.  

Az „Ember Kápolnája” (La Capilla Del Hombre)    

A latin-amerikai népnek szentelt La Capilla Del Hombre olyan művészeti múzeum, amelyet a híres ecuadori művész, Oswaldo Guayasamín tervezett. Bellavista-ban található ez a feltűnő, modern megjelenésű épület, amely egy dombon áll, kilátást nyújtva a városra. Guayasamín falfestményeivel és szobraival a politikai elnyomás elleni harcát juttatta kifejezésére. Három évvel az 1999-es halála után fejeződött be a kápolna építése, az „Emberi kápolna" tökéletes hátteret nyújt az érzelmekkel teli, megindító festményei számára. A szomszédos Guayasamín Múzeumban egy kiterjedtebb gyűjtemény található a művész munkásságából, valamint Ecuador pre-kolumbiai és gyarmati korszakainak műveiből.    

Calle La Ronda  

A La Ronda, Quito egyik - eredete a Kolumbusz előtti időszakra nyúlik vissza- taxik és turista buszjáratok nélküli útja, amelyhez érdemes ellátogatni.  A keskeny, kizárólag gyalogos utca kevesebb, mint három városi tömböt fed le, így tökéletes hely egy kényelmes sétához.  A La Ronda 2007-ben restaurálásra került, kis művészeti galériák, különleges kis boltok és családi kézben lévő kávézók találhatóak itt. A lakosok támogatásokat is kaptak ahhoz, hogy az itt lévő otthonaikat felújítsák.  Ma, ezen a macskaköves sétányon lévő házak festői kovácsoltvas erkélyeit virágcserepek és zászlók díszítik.