A kilátás innen csodálatos, egy felhőtlen napon tisztán látszik a vulkán, avagy a „tűz torka” ahogy az Andok őshonos kecsua nyelvén hívják. A média különböző neveket adott a hintának. A leggyakoribb megnevezések...

Az elmúlt néhány évben Carlos Sanchez, a Katonai Földrajzi Intézet egyik önkéntese segítette a vulkanológusok egy csoportját a Tungurahua vulkán tevékenységének megfigyelésével, és annak rögzítésével egy olyan magányos faházból, amelyet Ecuadorban, Banos közelében épített fel egy zöldövezetben. A házikó nem egészen egy mérföldnyire található a vulkán kráterétől, Banos városkája pedig 5 mérföldre található a vulkán lábától, így Sanchez szerepe kulcsfontosságú, hiszen rádióján keresztül figyelmeztetést küldhet a megfigyelőközpontba, akik így gondoskodni tudnak arról, hogy a várost időben evakuálhassák.

Sanchezt családja gyakran látogatta meg faházában. A férfi szerette volna valamivel szórakoztatni őket, így épített egy fa hintát, amely a hegyoldal szélén elhelyezkedő fa ágáról lóg, melyen az ő faháza is található. A hintáról készült képek azonban felkerültek az internetre, rengeteg ember érdeklődését felkeltették, így most a hely vonzza a turistákat. „Hiányoznak az idők, amikor még minden békés volt, amikor elhoztam ide a három kislányomat. Sok minden megváltozott, korábban rengeteg volt itt a madár, és le lehetett ülni egyedül, és csak pihenni.” „Az expedíciónak azonban számos pozitívuma is volt. Az apósomnak, a sógoromnak és sógornőmnek szükségük volt a pénzre.

Nem voltak gazdagok. Most sem azok, de már több pénzük van a gyerekeknek jobb oktatást biztosítani.” A világ minden tájáról érkeznek ide látogatók, akik hegyet másznak, lovagolnak, piknikeznek és feljegyzéseket hagynak a faház vendégkönyvében. A feljegyzések sokféle nyelvezete árulkodik arról, hogy milyen messzire eljutott a hely híre. Vannak benne különböző üzenetek spanyolul, angolul, németül, kínaiul, japánul, sőt, még arabul is.

Csak ez idáig tíz vendégkönyv telt be. Carlos Sanches Casa del Arbolja, vagy ahogyan a legtöbben ismerik „a faház” rengeteg turistát vonz. A kilátás innen csodálatos, egy felhőtlen napon tisztán látszik a vulkán, avagy a „tűz torka” ahogy az Andok őshonos kecsua nyelvén hívják.

A média különböző neveket adott a hintának. A leggyakoribb megnevezések a hinta a világ felett, vagy a halál hintája. Bár veszélyesnek tűnik, valójában csak egy meredek lejtő felett lóg, ugyanakkor még így sem szeretnénk leesni róla. Eredetileg csak a faágon lógott, mára biztonsági okokból ezt lecserélték egy acélgerendára, továbbá már két hinta található a gerendán, sőt, még biztonsági övvel is ellátták azokat.