Kenya

Kenya

Afrika keleti részén, az egyenlítő közelében található Kenya egyben a kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb országa. Nevét a Kenya - hegységről kapta, ami kikuju nyelven a "ragyogás hegye" jelentéssel bír. Az ország számos természeti csodával büszkélkedhet. Egyszerre kínálja: a változatos vadvilágot, hófödte csúcsokat, dzsungeleket, páratlan vadrezevátumokat és az Indiai-óceán partvidékének üdülőparadicsomát. Tekintélyes része érintetlen vadon, vadállatai a mai napig szabadon élnek. A hagyományos kenyai-falusi törzsi életmód mellett megtalálhatók a nyüzsgő világvárosok is (pl. Nairobi). A kenyaiak rendkívül vendégszeretők és udvariasak, szívesen mutatják meg hazájuk különlegességeit az utazónak. A "jól bejáratott" turistalátványosságok mellett érdemes megnézni Kenya kevésbé felkapott területeit is, hiszen így részletesebb képet kaphatunk erről a csodálatosan színes országról. Elképesztő vadvilág, gazdag kulturális örökség, pálmáktól szegélyezett strandok, szuahéli tengerparti városok, szafarik. Nem számít, hány Tarzan-filmet látunk, semmi nem készíthet fel minket a gnúk évenkénti vándorlásának látványára. Akkor se aggódjunk, ha ránk esteledik. Bárhol is hajtsuk álomra a fejünket, elragadják képzeletünket a csillagok sziporkázó fényei és az afrikai éjszaka titokzatos hangjai.

Vízum: Belépéskor illetéket kell fizetni, mely 50 USD/fő. Megérkezéskor belépési lapot kell kitölteni.

Klíma, öltözködés: A hőmérséklet egész évben 28-35 °C körüli. Nagyon könnyű, nyári öltözet ajánlott. A szállodákban a vacsorához férfiaknak hosszú nadrág viselete elvárás. Az erős muszlim hatás miatt az utcán ne viseljünk nagyon kihívó ruhadarabokat.

Strandok: Mombasa déli partja hófehér, finomhomokos. A tengerben való fürdés apály-dagály idején korlátozott, kedvezőtlen időjárás esetén előfordulhat a tengeri növények felhalmozódása. Minimum 20-as faktorszámú napozószert használjunk.

Valuta: Kenyai schilling (KSH), 1 EURO ~ 130 KSH, 1 KSH ~ 2,1 HUF. A hitelkártyát a szállodákban és nagyobb üzletekben elfogadják. A kenyai schillinget az országból kihozni nem szabad.

Egészségügyi tanácsok: Nincs kötelező oltás illetve gyógyszer. Ajánlott a sárgaláz elleni oltás (Intermed Oltóközpont, 1134 Bp., Váci út 70.), valamint a malária elleni gyógyszer (Malarone), melyet az utazás megkezdése előtt el kell kezdeni szedni. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott, kérjük csak palackozott vizet fogyasszon!

Közlekedés: A taxi nem olcsó, minden út előtt alkudjuk ki a fuvardíjat! A helyi közlekedési eszköz a matatu, ezt főleg vállalkozó kedvű utasainknak ajánljuk.

Szafari: A túrák többsége földúton közelíthető meg. A meleg és a por miatt folyadékot feltétlenül vigyenek magukkal. A túrákra hosszú ujjú, vékony inget vagy pulóvert ajánlatos magukkal vinni, mert a reggeli és esti órákban hűvösre fordul az idő. Kényelmes zárt cipő, kalap vagy kendő javasolt. Az állatokat nyitott tetejű kocsiból csodálhatjuk meg. Az autó elhagyása tilos! A szafarik alatt az esetleges gépkocsi meghibásodás miatt kieső időért felelősséget vállalni nem tudunk! A belső repülőjárattal történő szafari programoknál a repülőgép késése, menetrendjének megváltozása miatt felelősséget nem vállalunk!

Elektromosság: 220 V, a csatlakozó hárompontos, nem európai szabvány.

Időeltolódás: Télen 2 órával kell az órát előre állítani.

Telefon: Kenya előhívószáma: 00254. A mobiltelefonok működnek, hívás indítása: 1 perc kb. 1120.- Ft, hívás fogadása: 1 perc kb. 390.- Ft, SMS küldés: kb. 240.- Ft, fogadása ingyenes.

Egyéb információk: Amennyiben utasaink fakultatív programon vesznek részt és az éjszakát nem a szállodában töltik, illetve a programon nyújtott ellátás alacsonyabb, mint a szállodában igényelt, úgy az étkezés összege illetve a szállásköltség az adott éjszakára nem jár vissza, a részvételi díjat nem csökkenti. Bármelyik programnál az esetleges technikai hibák miatt (pl. hajó meghibásodása, autó defektje) történő program kimaradása esetén irodánk kártérítést nem tud nyújtani.

Kenyában előfordulhatnak az afrikai országokban honos rovarok, bogarak, de ezek emberre nem ártalmasak.

FIGYELEM! Javasoljuk, hogy nagyobb értéktárgyaikat a szálloda központi széfjében helyezzék el. A szobában hagyott értékekért sem a szálloda, sem az utazási iroda nem vállal felelősséget!


Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 db a keresésnek megfelelő utazást találtunk.
A keresővel tovább szűkítheti a találati listát!

Kenya